۲۶ آبان ۱۴۰۳، ۹:۲۳

اولین کارخانه فرآوری از خشکبار بر پایه «فناوری پلاسما» افتتاح شد

اولین کارخانه فرآوری از خشکبار بر پایه «فناوری پلاسما» افتتاح شد

اولین کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی در رفسنجان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین کارخانه فرآوری و آلودگی زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما با حضور محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز (شنبه ۲۶ آبان ماه) در رفسنجان افتتاح شد.

کارخانه فرآوری خشکبار در رفسنجان با شعار «پشتیبان سلامت غذایی، در مسیر صنعت نوآور»، ظرفیت پذیرش ۳ تن محصول در هر ساعت دارد.

در فاز نخست بهره‌برداری از این کارخانه، سالانه ۶ هزار تن خشکبار نظیر پسته، بادام، بادام زمینی و … و نیز محصولاتی مانند ذرت، غلات، دانه‌های روغنی، حبوبات و… آلودگی‌زدایی و فرآوری خواهند شد.

در این کارخانه فضاهایی نظیر سوله سورتینگ، اتاق تمیز برای فعالیت سامانه‌های آلودگی‌زدایی، سوله بسته‌بندی، انبار، سالن‌های بویلر، تأسیسات، دیزل ژنراتور و بخش اداری طراحی شده است. محصولات پس از دریافت و ذخیره‌سازی، سورت شده، مورد شستشو با بخار قرار گرفته، با فناوری ترکیبی پلاسما- بخار مورد ضدعفونی قرار می‌گیرند و محصولات فرآوری شده در اتاق تمیز، در نهایت در شرایط خاص بسته‌بندی می‌شوند.

هدف اصلی از تأسیس و بهره‌برداری این کارخانه، آلودگی‌زدایی از انواع خشکبار برای تضمین ایمنی مواد غذایی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است.

در کارخانه فرآوری خشکبار رفسنجان، دستیابی به بالاترین استانداردهای کیفی در فرآوری خشکبار و فراهم‌سازی محصولاتی پاک و سالم برای مصرف‌کنندگان داخلی و جهانی، در راستای بهبود سلامت و رفاه جامعه برنامه‌ریزی شده است.

کارشناسان شاغل در این کارخانه به تولید محصولاتی با بالاترین استانداردها و کیفیت به بازار داخلی و جهانی خواهند پرداخت. در کارخانه فرآوری خشکبار رفسنجان با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته از جمله پلاسما و بخار فشار بالا، فرآیند آلودگی‌زدایی خشکبار انجام می‌شود تا محصولی با بالاترین سطح سلامت و کیفیت به مصرف‌کنندگان عرضه شود. با بهره‌برداری از کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار رفسنجان با توجه به حذف و یا کاهش یکی از عوامل مؤثر در کاهش صادرات پسته و نیز با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های بالادست و پایین‌دست این صنعت، شاهد شکوفایی بیشتر در اقتصاد منطقه خواهیم بود.

فناوری پلاسما در آلودگی‌زدایی پیوسته سطوح تجهیزات کاری، آلودگی‌زدایی مایعات و هوا، آلودگی‌زدایی و افزایش طول عمر مواد غذایی و حتی اصلاح عملکردی آن‌ها کاربرد دارد.

اسلامی پیش از این با اعلام این که با مذاکرات انجام شده با استانداری کرمان و انجمن پسته اولین سامانه پلاسما را در رفسنجان به کار خواهیم گرفت تا به صورت عملیاتی آن را در اختیار صادر کنندگان و تولیدکنندگان پسته قرار دهیم، گفته بود با استفاده از پلاسما در ۲ بخش هم خود محصول و هم آب و خاک، می‌توانیم آفت‌پذیری را از بین ببریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین یادآور شده بود که رقابت در بخش تولید میان کشورها جدی است. پسته با اقلیم ما سازگار است و افزایش تولید و صادرات حق مردم و تولیدکنندگان است و باید همه جوره از آن حمایت شود. باید فناوری‌های نوین را در اختیار فعالان این بخش قرار دهیم تا با مانعی مواجه نشوند.

کد خبر 6288963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha